تماس با ما

تماس با تیم سهباران



 

طرح ودیعه‎گذاری بر روی ظروف یکبار مصرف تنها با تکیه بر قانون گذاری می‎تواند به موفقیت برسد.

در 38 کشور و ایالت مستقلی که طرح بازیافت همگانی بطری و ظروف یکبار مصرف اجرا شده، قانون گذاری برای اعمال ودیعه بر ظروف نقطه آغازین موفقت طرح بوده است. ما امدیواریم که قانون گذاران در کشورمان با عنایت به اهمیتی که این طرح می تواند برای حفظ محیط زیست و در عین حال ایجاد اقتصاد دورانی که نیروی محرکه ای برای اقتصاد مقاومتی است، به تصویب قوانین مربوطه اقدام نمایند.

فعالان زیست محیطی بزرگترین متحدین در طرح های سلامت محیط زیست و نیکداری محصوات هستند.

در حوزه بازیافت ظروف یکبار مصرف هم همین قاعده برقرار است. در کشورهایی که اهمیت زیادی به مساله محیط زیست داده می شود، فعالان زیست محیطی در همکاری با بخش های عمومی و خصوصی نسبت به راه اندازی جنبش ها و پویش های مختلفی برای تصویب و اجرای قوانین حمایتی از محیط زیست اقدام می کنند. در کشور عزیزمان ایران هم می توان بر روی فعالیت های سازمان زیست محیطی مردم نهاد و گروه های خودجوش علاقمند به حفظ محیط زیست و پاکسازی فضاهای شهری و طبیعی از پسماندهای خشک و ظروف یکبار مصرف حساب کرد. تیم سهباران دست همکاری همه فعالان زیست محیطی در این راستا را به گرمی می فشارد و از همکاری های متقابل استقبال می‎کند.

طرح بازیافت سازماندهی شده ظروف یکبار مصرف طرحی عملی در راستای اقتصادی دورانی است.

سیستم‌های بازیافت بر مبنای ودیعه‌گذاری در کشورهای صنعتی، بخشی از "اقتصاد دَوَرانی" یا چرخشی است که در آن استفاده دوباره از مواد و محصولاتِ قبلاً استفاده شده و تبدیل مواد پسماند به مواد قابل استفاده‌ی مجدد، جزء لاینفک آن است. شعار اقتصاد دَوَرانی "با احتیاط تهیه کن، درست استفاده و سپس بازیافت کن" می‌باشد. امروزه اعتقاد کارشناسان صنعتی آن است که دوره‌ی "اقتصاد خطی" با شعار "تهیه کن، استفاده کن و دور بریز" به پایان رسیده و اقتصاد دَوَرانی در اولویتِ تصمیم‌سازان در کشورهای پیشرفته قرار گرفته است. طبعاً اهداف اصلی در اقتصاد چرخشی، حفظ محیط‎زیست و جلوگیری از تغییر اقلیم در کنار دستیابی به اقتصاد پایدار است. با بازیافت موادی که برای ساخت ظروف یک‌بارمصرف به‌کار رفته، مقادیر قابل توجهی از مواد اولیه‌ی باارزش دوباره به سیستم بازمی‌گردد و این، بخشی از موفقیت اقتصاد دَوَرانی را تضمین می‌کند. از سویی دیگر، با چرخشی کردن منابع در اقتصاد و جلوگیری از هرزروی منابع، در واقع اقتصاد مقاومتی که به معنی استقلال و عدم نیاز به منابع بیگانه است، تحقق یافته است. زمانی که در کشور ما بازیافت ظروف یکبار مصرف و پسماند خشک با ارزش از کمتر از 30% فعلی به بیش از 90% برسد نقطه آرمانی است که منابع باارزش ما در داخل کشور نگهداری و دوباره استفاده شده و در عمل کمترین وابستگی به خارج از کشور در خصوص نیازهای اساسی و راهبردی صنایع بسته‎بندی روی خواهد داد.